Kosár
 ()

Tippek az öltözőszekrény kiválasztásához

Mit érdemes figyelembe venni az öltözőszekrény választásakor?

Az öltözőszekrények kialakítása és elrendezése alapvető tényező nemcsak az üzleti, hanem az intézményi környezetben is. Ez a cikk Önnek szól, ha uszodát, edzőtermet üzemeltet, illetve, ha befektetne a cége fejlesztésébe, de elveszett a nagy választék és az egymásnak ellentmondó információk tengerében.

Ha öltözőszekrényt választ, a méreten és a funkción túl egy sor más szempontot is érdemes végiggondolnia. Nem mindegy, hogy hány főre kell bútordarabot választania, milyen költségkerete van beruházni rá, sőt lehet, hogy egyéb speciális előírásoknak is meg kell felelnie majd a kiválasztott terméknek. 


Hány főre kell öltözőszekrény, és mekkora terület áll rendelkezésre?

Az első kérdés, amit fel kell tennie magának, az az, hogy hány embernek kell tárolószekrényt biztosítani. Ez meghatározza a szükséges rekeszek számát. Ha kevés hely áll rendelkezésre, de sok ember holmijának a tárolására van szükség, akkor érdemes olyan osztott öltözőszekrényt választania, amelyben egy oszlopban több rekesz található (pl. Rövidajtós öltözőszekrény vagy Z-ajtós öltözőszekrény). Ha viszont bőséges a rendelkezésre álló hely, akkor a hosszúajtós szekrény a legkényelmesebb megoldás. Emellett ideális opció a helytakarékos fajta is, melyekben még a hosszú kabátok is elférnek, ugyanakkor kevesebb helyet foglalnak el. Extra kicsi hely esetén a kisrekeszes verziót ajánljuk, mellé akasztós öltözőpadot vagy fogast javaslunk, mert a nagyobb kabátok már nem férnek el benne.

Milyen funkciót kell betöltenie a szekrénynek?

Fontos, hogy milyen tárgyakat kell tárolni az öltözőszekrényekben. Hosszúajtós szekrényünk a legkényelmesebb: minden elfér benne. Ha fontos a piszkos és a tiszta ruhák külön tárolása, akkor a válaszfalas változat az ideális. Egy-két dolog tárolásánál a kisrekeszes megoldás ajánlott. Osztott szekrényeinket - rövidajtós, Z-ajtós - is használhatja válaszfalas szekrény funkcióval. Tökéletes alternatíva, ha a cél a biztonságos tároláson túl a hely legjobb kihasználása.

Milyen speciális előírásoknak kell megfelelni?

Az öltözőszekrények kiválasztásakor figyelembe kell vennie a speciális előírásokat is, amelyek az adott környezet vagy iparág követelményeinek megfelelően merülhetnek fel. Egy ilyen előírás például a HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) rendszer, amely az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos szabályokat tartalmazza. A HACCP szerint a piszkos és a tiszta ruhákat külön kell tárolni, hogy megelőzzük a szennyeződéseket és a fertőzésveszélyt. Ennek érdekében válaszfalas, válaszfalas-cipőtartós, rövidajtós vagy Z-ajtós típusok lehetnek ideálisak.

Egyéb higiéniai előírások miatt is szükség lehet speciális jellemzőkkel rendelkező fajtákra, ilyenek például a ferdetetővel ellátott szekrények, melyek tetején nem tud felhalmozódni a szennyeződés. A galvanizált lábkeret ellenáll a nedvességnek és a korróziónak, így hosszú élettartammal rendelkezik. Az INOX öltözőszekrények szintén rozsdamentes acélból készülnek. Ha olyan munkakörnyezetben dolgozik, ahol rendkívül fontos megfelelni a HACCP és más higiéniai követelményeknek, valamint karbantartás- és kezelésmentes szekrényt keres, amelyet könnyen fertőtleníthet, takaríthat akár nedves takarítóeszközzel is, akkor az INOX termékcsalád jó döntésnek bizonyulhat.

A kényelem is lényeges tényező az öltözők kialakításakor. Az öltözőpadok lehetővé teszik a kényelmes átöltözést vagy cipőfelvevő műveleteket, míg az ülőpadok pihenési és várakozási helyet kínálnak. A fogasok kényelmes tárolási lehetőséget nyújtanak a ruháknak és egyéb tárgyaknak.

Mi az a PLUS szekrény?

Ha a kényelem mellett extra helyet szeretne biztosítani tárolásra és ülőfelületre, akkor célszerű megfontolni a PLUS öltözőszekrényeket. Ezek a típusok tartalmaznak egy gardróbszekrényt is - amely extra helyet ad a tároláshoz -, valamint kényelmes ülőfelületet kínálnak. Egy kulccsal nyitható a gardrób és a szekrény is. Biztosan nem lesz rendetlenség az öltözőhelyiségben, mert a cipőknek egy kényelmes, külön tároló van fenntartva.

Mekkora a rekeszek szélessége?

- hosszúajtós: 300 mm

- helytakarékos: 250 mm

- Z ajtós: 350 mm

- rövidajtós: 300 mm

- válaszfalas: 400 mm

- válaszfalas, cipőtartós: 500 mm


Miért éri meg minket választania?

- Berendezési rajzot készítünk, ahol megtervezzük a legideálisabb megoldást az Ön igényei alapján.

- Felmérjük a helyiséget, és együtt ötletelünk.

- Bemutatóautóval megyünk, és ismertetjük a lehetőségeket.

És ez még nem minden…

Vásároljon vagy akár béreljen nálunk! Rugalmas és könnyen tervezhető bérlet csomagunk választásával nem kell aggódnia az amortizáció, a létszámváltozás miatti szekrénytöbblet- vagy hiány és az egy összegben felmerülő magas költségek miatt. Kényelmesen tudja alakítani cége aktuális igényeihez, amely során bővítheti/csökkentheti a szekrények számát vagy akár le is mondhatja a szolgáltatást.

https://www.metalobox.hu/main-category/dressing-room