Kosár
 ()

2023/08/25

5 nyerő öltözőhelyiség tipp

Hatékonyabb helykihasználás az öltözőhelyiségben

Hogyan használjuk ki a helyet az öltözőhelyiségben?

Attól függően, hogy az adott öltözőhelyiség munkahelyen, iskolában, edzőteremben, sportcsarnokban helyezkedik el, más és más típusú. Azon túlmenően, hogy az öltözőszekrényekkel különféle tárolási lehetőségeket biztosít, praktikus és kellemes használati élményt is kell nyújtania.

1. A megfelelő kialakítású öltözőszekrény

Gondolja át, hogy milyen jellegű helyre kerül az öltözőszekrény, milyen típusú eszközöket, tárgyakat, értékeket fognak benne tárolni? A kiválasztott típus ne legyen túl kicsi, de feleslegesen nagy sem. Fontos figyelembe venni, hogy kell-e hely benne kabátnak, téli cipőnek? Például, ha nagykabátot ritkán tárolunk benne, akkor felesleges a legszélesebb kivitelt választani, ha extra funkció szükséges, sok apró felszerelés tárolásához, akkor inkább érdemes plusz polc megoldásokban gondolkodni. Törekedni kell az adott helyzetben a használatra legoptimálisabb változatok beszerelésére. Ki kell választani továbbá, hogy méret és anyag (fém vagy fa) szempontok szerint mi a megfelelőbb. Képzeljen csak el egy vizes, nedves helyiségben egy fa szekrényt egy év múlva, ugye nem a legjobb döntés?

2. Ne legyen túlzsúfolt az öltözőhelyiség

Öltözőpadokkal kényelmessé, szellőssé, jól kihasználhatóvá válik a helyiség, így több ember is el tud férni egyszerre optimálisan, de más extra megoldások is jól jöhetnek. Egy padra szerelt cipőtartó polc megoldja a szanaszét heverő cipők problémáját, a falra szerelt fogasokkal pedig a kabátok sem lesznek útban.


3. Tekintsen úgy az öltözőhelyiségre, mint egy közösségi térre

Az öltözőhelyiség egy olyan hely, ahol az emberek kicsit tudnak beszélgetni, reggel beindítani a napot, délután pedig kiereszteni a gőzt. Teremtse meg ehhez a megfelelő környezetet: tegyen be funkcionális padokat, ahol kicsit leülhetnek. Barátságossá teszik a helyiséget a színes öltözőszekrény ajtók, ennélfogva mindig jó érzés betérni ide, akár szünetekben is. A gyerekek mosolyáról nem is beszélve, ha nekik készül egy öltözőhelyiség


4. Gondoljon az öltözőhelyiség takarítására

Ha a szekrény tetejére ferdetető kerül, nem tudnak rá ételmaradékot és szemetet dobni, valamint a por sem áll meg úgy rajta. A lábkeret is megkönnyítheti a helyiség tisztán tartását, emellett időtálló lesz, bő vizes felmosás sem teszi tönkre, és a szekrény alatt sem áll meg a piszok. Cipőtartó polc használatával nem fognak a helyiségben szanaszét heverni a cipők, rendezetten fel lehet rá tenni őket. A külső törölközőtartókon pedig könnyen megszárad a törölköző, nem penészedik sem a szekrény, sem a helyiség.


5. Térkihasználás optimálisan

Tegye komfortossá a helyiséget használók életét, paddal ülőhelyet, gardróbszekrénnyel plusz tárolóhelyet tud biztosítani. A PLUS szekrénnyel mindezt egy kalap alatt elintézheti.


Egy optimálisan berendezett öltözőhelyiség jó komfortérzetet és olyan közösségi élményt is nyújt, ami biztosan előre tudja lendíteni vállalkozását. Nézzen körbe ajánlataink között!